Spoštovani,

Obveščamo vse etažne lastnike stavb v našem upravljanju, da je Vlada na seji dne 28.3.2020 sprejela in izdala Odlok o obveznem razkuževanju večstanovanjskih stavb. Sporočamo, da smo k izpolnjevanju odloka o razkuževanju pristopili nemudoma, saj se okuženost prebivalcev s COVID-19 izredno hitro širi med prebivalci.

Odlok vlade predpisuje tudi način uporabe dvigal v večstanovanjskih stavbah, zato je pred vsakim vhodom v dvigalo nameščeno obvestilo o uporabi dvigala, ki ga je potrebno upoštevati  na vsakem nadstropju večstanovanjske stavbe.

Sporočamo vam, da bomo z razkuževanjem pričeli nemudoma in namestili vsa potrebna obvestila po večstanovanjskih stavbah  v najkrajšem možnem.

V stavbah, kjer želite organizirati razkuževanje sami, vam bomo priskočili na pomoč pri pridobivanju razkužilnih sredstev, ker pa jih primanjkuje.

Za vse informacije smo dosegljivi preko info centra: upravljanje@fertis.si  in telefonske številke 05 333 10 20, preko portala www.fertis.si,  upravniki zadolženi za vašo stavbo pa so dosegljivi neposredno preko kontaktov, ki so objavljeni ob vhodu v vašo večstanovanjsko stavbo. Na vaša vprašanja bomo odgovarjali preko vsak delovni v času uradnih ur.

Ob tej situaciji, ki je obšla vse svet, vas prosimo za razumevanje in za vašo potrpežljivost pri izvajanju Odloka Vlade.

Ostanite doma, ostanite zdravi.

 

Upravnik Fertis d.o.o.

 

Z vsebino Odloka Vlade, ki ga je sprejela  dne 28.3.2020, vas v celoti seznanjamo:

Vlada izdala odlok o obveznem razkuževanju večstanovanjskih stavb:

Vlada je na današnji seji kot enega od ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije novega koronavirusa izdala Odlok o obveznem razkuževanju večstanovanjskih stavb. Odlok določa obvezno razkuževanje opreme v skupnih prostorih v ali ob večstanovanjski stavbi najmanj dvakrat dnevno. Pogostost razkuževanja je odvisna od števila posameznikov, ki živijo v večstanovanjski stavbi. Odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu.

Še zlasti se mora najmanj dvakrat dnevno razkuževati:

  • kljuke na vhodu v večstanovanjsko stavbo,
  • ograje v večstanovanjski stavbi,
  • stikala za upravljanje in kabine dvigala,
  • stikala v skupnih prostorih večstanovanjske stavbe,
  • oprijemala in druga oprema, kjer je mogoče ob redni uporabi pričakovati več stikov rok s površinami.

Poleg tega se mora na vidnem mestu pred vstopom v dvigalo namestiti opozorilo: »Uporaba dvigala predstavlja tveganje za prenos okužbe COVID-19, zato kabino dvigala uporabljajte posamično. Po uporabi stikal za upravljanje dvigala se ne dotikajte oči, nosu ali ust ter si umijte roke.«

Upravniki večstanovanjskih stavb morajo poskrbeti, da se najmanj dvakrat dnevno organizira razkuževanje opreme. Razkuževanje izvede upravnik ali tretja oseba po izboru upravnika ali etažni lastniki, če upravnik nima dovolj zaposlenih, ali lastniki v večstanovanjski stavbi, v kateri nimajo upravnika.